Предстоятель УПЦ: Волю Божу треба виконувати завжди, навіть якщо нас ніхто не зрозуміє

Предстоятель УПЦ: Волю Божу треба виконувати завжди, навіть якщо нас ніхто не зрозуміє
Щоб мати любов до Бога, необхідно дотримуватися Його заповідей. Тоді людина отримує мир, радість і спокій. Про це сказав у своєму інтерв’ю Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Не можна бути надто вимогливим до інших. Якщо в людей є певні невеликі слабкості, то ми можемо допомогти їм виправитися. Наприклад, застосовувати суворі заходи, викрити або оголосити догану. Але якщо мова йде про великі вади, то їх зцілює лише любов. Справжня любов здатна преобразити душу людини, вона злу людину робить доброю, світлою.

Волю Божу треба виконувати завжди, навіть якщо нас ніхто не зрозуміє. Буває, що на певному етапі ближні не розуміють і не приймають такого шляху. Але якщо ми будемо смиренно, без зверхності над тими, хто нас не розуміє, виконувати волю Божу, то з часом зрозуміють, що те, що є волею Божою, або життям за волею Божою, приносить благо для всіх.

Дітей треба любити, але любов’ю духовною. Щоб по-справжньому полюбити дитину, потрібно полюбити Бога. Іншого шляху немає. А щоб мати любов до Бога, необхідно виконувати Його заповіді. Від життя за цими заповідями народжується благоговіння перед Господом. Тоді людина отримує задоволення, мир, радість і спокій. Пізнаючи, що Бог є джерелом усіх благ, ми починаємо Його любити. Від цієї любові і народжується правильна любов до будь-якої живої істоти, тим більше – до власної дитини.

Тілесна любов чимось схожа на медаль, зі зворотного боку якої міститься злість. Земна любов дуже легко може обернутися ненавистю. А ось духовна – вічна: її ніщо не може ні похитнути, ні знищити.

Наприклад, тільки любов’ю можна лікувати такі серйозні проблеми, як наркотична залежність чи алкоголізм. Якщо синові або дочці, що страждають цими вадами, кожен день казати, що це погано, то нічим хорошим таке виховання не закінчиться. У таких випадках потрібно проявляти любов і співчуття. Потрібно зрідка, дуже обережно нагадувати, що, мовляв, те-то краще облишити, те-то – недобре.

Не потрібно забувати: здійснюючи якесь беззаконня, людина вже відчуває докори власного сумління. А якщо ми починаємо «дублювати» її совість, тоді ми посилюємо муки, і людина може й не витримати такого подвійного удару. Справжня любов підтримує: вона не тисне, а лише допомагає вилізти з ями гріха, в яку дуже легко впасти», – підкреслив Предстоятель.


Соціальні мережі та сервіси:


З поріднених рубрик:

Реклама:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Потрібна допомога

Зупиніть громадянську війну в Україні!